Over ons

Historie

Per 1 maart 2019 is Cristel Otten met veel enthousiasme gestart met Thuis bij Mientje; een dagbesteding voor eenzame ouderen, ouderen met een vorm van dementie of met een andere hulpvraag. Bij het zoeken naar een geschikte dagbesteding voor Mientje, de moeder van Cristel, bleek hoe hoog de nood is voor ouderen die behoefte hebben aan aandacht, ondersteuning, gezelligheid, begeleiding en stimulatie. Kortom; aan een zinvolle dagbesteding! Toen de mogelijkheid zich voordeed om op deze locatie een zorgboerderij te realiseren heeft Cristel dit met beide handen aangegrepen. Vanwege de grote vraag is er in februari 2021 een tweede huiskamer bij gekomen. Beide huiskamers hebben hun eigen deelnemers en begeleiding, waardoor de kleinschaligheid geborgen blijft. Samen met een team van zorgprofessionals en enthousiaste vrijwilligers kijken wij vooral naar de persoonlijke behoefte van de deelnemer en proberen daarop in te spelen.

Visie

Het wordt steeds belangrijker dat ouderen zo lang mogelijk in hun eigen omgeving blijven wonen en betrokken blijven in de maatschappij. Dit wordt moeilijker als men kwetsbaar wordt door lichamelijke en/of mentale beperkingen. Door kleinschalig te zijn en te blijven kunnen we maatwerk bieden en succesvol bijdragen aan een zinvolle dagbesteding zodat men langer thuis kan blijven wonen. Wij begeleiden, activeren en stimuleren zoveel mogelijk naar de behoefte en achtergrond van de deelnemer zelf. Daarbij wordt gekeken waar men het meeste plezier aan beleeft. Samen met de verwanten van de deelnemers kijken wij wat de beste vorm van dagbesteding is, zodat we snappen wat nodig is en wij bij deze wensen kunnen aansluiten. Daarnaast staan wij open voor een stukje ondersteuning, ontlasting, advies en luisterend oor voor de mantelzorger.

Door kleinschalig te blijven en trouw te zijn aan onze doelstelling: “alles mag en niets hoeft” onderscheiden wij ons op de markt. Bij Thuis bij Mientje wordt dagbesteding op maat geleverd. Wij hanteren geen regulier dagprogramma, maar bekijken per dag waar de behoeftes van de deelnemer liggen en proberen daar zoveel mogelijk op in te spelen.

Neem contact met ons op

Wilt u meer weten? Of heeft u nog vragen? Neem contact met ons op!

    Ik ga akkoord met het Privacybeleid

    Lees ons Privacybeleid